Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Ситуацію з випалюванням вугілля у Лугинському районі обговорили під час прес-конференції

20 Вересня 2016 • 15:05

Кіл-сть переглядів: 902

46541531У прес-центрі Житомирської ОДА сьогодні, 20 вересня, відбулась прес-конференція щодо ситуації з випалюванням деревного вугілля. Спілкувались з журналістами та громадськістю заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Сіренький, в.о. Державної екологічної інспекції в Житомирській області Артур Черниш, голова Лугинської райдержадміністрації Василь Чиж.

 

«За три тижні Державною екологічною інспекцією не проводилось жодної перевірки стосовно діючих суб’єктів господарювання, які мають дозволи. Тобто говорити про тиск на бізнес – це нівелювання інформації. Ми разом з правоохоронними органами перевіряли тих суб’єктів, у яких немає жодного дозволу і які порушують законодавство України. В результаті відкрито декілька кримінальних справ, проводяться рейди та відповідні заходи. Наразі запрошую представників, які мають офіційні дозволи, та громадські організації взяти участь у цих перевірках, щоб всі могли бачити законність дій інспекторів. Адже ми відкриті для суспільства», – зазначив Артур Черниш.

 

За інформацією голови Лугинської РДА Василя Чижа, на території району випалюванням деревного вугілля займаються десять суб’єктів, із яких лише два мають дозволи. Одним із них є ТОВ «Енергоекосервіс».

 

Заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Сіренький прокоментував ситуацію, що склалась з одним з підприємств, що займається випалюванням вугілля в Лугинському районі: «Дозвіл підприємству на викиди шкідливих речовин в атмосферу, що видає управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації, лише нормує кількість викидів і відповідно сплату екологічного податку. Не більше того. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України однією із підстав ліквідації дозволу є подача недостовірних даних при оформленні дозволу. На основі перевірки Державної екологічної інспекції в Житомирській області, не говорячи про звернення та скарги громадян Лугинського району, подано до управління матеріали для анулювання дозволу на підставі того, що в первинних документах не вказано всі джерела викидів. А вони в 6,8 разів перевищували норму. Саме тому дозвіл на викиди шкідливих речовин в атмосферу підприємству «Енергоекосервіс» було анульовано».

 

Крім цього, Сергій Сіренький наголосив, якщо керівництво підприємства не погоджується з рішенням управління та вбачає в анулюванні дозволу неправомірні дії, це все можна вирішити в судовому порядку.

 

Нагадаємо, що 16 вересня на розширеній нараді з головами райдержадміністрацій т.в.о. голови ОДА Ігор Гундич наголосив, що випалювання вугілля може здійснюватися лише після громадських обговорень і за погодження громадськості.

 

3213213

 

87897453

 

546513

 

74856465

Версія для друку