Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Топ – 5 можливостей для представників громадського сектору

19 Березня 2018 • 09:18

Кіл-сть переглядів: 309

Запрошуємо представників громадського сектору до огляду топ-5 можливостей – від грантових пропозицій до навчання.

Грант від Житомирської ОДА

До 30 березня триває прийом проектних пропозицій від інститутів громадянського суспільства на грант від Житомирської облдержадміністрації.добірка можливостей

 

Цьогорічний загальний фонд фінансової підтримки від ОДА складає 1 млн грн. Оптимальна сума однієї грантової пропозиції – до 100 тис. грн, проте розглядатимуться й проекти з іншими бюджетами.

 

Гранти надаватимуться інститутам громадянського суспільства на проекти за такими тематичними напрямками:

  • соціально-економічний розвиток області;
  • впровадження реформи децентралізації;
  • національно-патріотичне виховання дітей та молоді;
  • спорт;
  • культурно-просвітницькі заходи;
  • проведення соціологічних досліджень;
  • інформаційні технології (ІТ);
  • транспорт, сфера ЖКГ;
  • екологія;
  • розвиток та захист інформаційного простору області;
  • надання соціальних послуг (у тому числі дітям з особливими потребами) тощо.

Деталі: http://oda.zt.gov.ua/trivae-prijom-proektiv-vid-gromadskix-organizaczij-oblasti-dlya-uchasti-u-grantovomu-konkursi-vid-oda.html

Допомога вразливим і незахищеним верствам населення в рамках захисту прав людини

Фонд сприяння демократії Посольства США запрошує українські неурядові організації подати на фінансування свої проекти, які мають на меті розвиток і захист прав людини в Україні. Конкурс прагне підтримати як новостворені, так і досвідчені правозахисні організації у їхньому прагненні захистити фундаментальні свободи та права людини.

 

Кінцевий термін подачі заявок – 13 квітня 2018 року (12:00).

 

Деталі за посиланням: https://ua.usembassy.gov/uk/education-culture-uk/democracy-grants-uk/

Конкурс «Запобігання та розв’язання конфліктів у громадах через використання інструментів медіації та розвиток місцевої демократії»

Міжнародний фонд «Відродження» оголошує конкурс «Запобігання та розв’язання конфліктів у громадах через використання інструментів медіації та розвиток місцевої демократії».

 

Мета конкурсу: запобігання та сприяння розв’язанню конфліктів на рівні обраних громад, які можуть виникати / виникають при реалізації реформи місцевого самоврядування, медичної реформи та реформи освіти через забезпечення активної участі місцевого населення у впровадженні реформ із використанням передбачених законодавством України форм місцевої демократії (органи самоорганізації населення, загальні збори членів територіальних громад за місцем проживання, місцеві ініціативи, громадські слухання тощо) та медіацію конфліктів.

 

Максимальний розмір гранту: 400 000 грн.

 

Деталі: http://www.irf.ua/grants/contests/konkurs_zapobigannya_ta_rozvyazannya_konfliktiv_u_gromadakh_cherez_vikoristannya_instrumentiv_mediatsii_ta_rozvitok_mistsevoi_de/

Prometheus запускає новий курс – «Соціальний менеджмент і залучення зацікавлених сторін»

Цей курс розроблений на підтримку впровадження Проекту «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України», що реалізується відповідно до Фінансової угоди 2014 року між Урядом України та Європейським Інвестиційним Банком (ЄІБ). Міністерство регіонального розвитку України – головний виконавець Проекту.

 

Під час навчання ви довідаєтесь про соціально значущі підходи до впровадження проектів та способи поєднання зобов’язань, ресурсів, спроможності, планування, відповідальності, участі та довіри. Ви навчитесь, як допомагати при реалізації проектів з відбудови забезпечувати соціальну згуртованість, залучення та злагоду у громадах, як визначати і зменшувати соціальні ризики у середовищі, що зазнало руйнівного впливу конфлікту.

 

Тривалість курсу – 4 тижні.

 

Деталі: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:IRF+SOCMANAGE101+2018_T2/about

Онлайн-курс «Дослідження корупції: Як це працює?»

Онлайн-курс «Дослідження корупції: Як це працює?» допоможе молодим аналітикам, дослідникам, журналістам-розслідувачам, активістам та всім охочим навчитися писати прикладні дослідження та стратегічні документи, одержати потрібні знання та практичні навички. Ви опануєте методологію, зможете перетворити емпіричний матеріал на прикладні дослідження, які стануть запорукою успіху в експертному середовищі та у стейкхолдерів.

 

Курс створений Міждисциплінарним науково-освітнім центром протидії корупції Національного університету «Києво-Могилянська академія» (ACREC) та Міжнародною мережею дослідників корупції (ICRNetwork) та спрямований на підвищення якості українських досліджень та аналітики в антикорупційній сфері.

 

Тривалість курсу – 5 тижнів.

 

Деталі: https://courses.prometheus.org.ua/courses/course-v1:IRF+CSHW101+2018_T1/about

Версія для друку