Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Травневі вихідні у Житомирі розпочалися із велопробігу. ФОТО

01 Травня 2015 • 09:01

Кіл-сть переглядів: 947

Житомир приєднався до всеукраїнської спортивно-патріотичної акції велопробіг «Пам’ять», присвяченій 70-й річниці перемоги над нацизмом у Європі. Сьогодні, 1 травня, на майдані Соборному в обласному центрі зібралося багато велосипедистів, які підтримують цінності миру і здорового способу життя. До акції приєдналися діти, дорослі, ветерани велоспорту Житомирщини і представники влади – голова обласної ради Віталій Француз та заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута зі своєю сім’єю.

 

«Сподіваюся, що для жителів Житомира стане доброю традицією проводити травневі вихідні по-сімейному, на свіжому повітрі та з користю для свого здоров’я. Суспільство має відійти від звички виходити під партійними прапорами і портретами вождів та зловживати спиртним біля вогнища на природі. Ми разом із сім’єю любимо кататися на велосипедах у парку, але через насичений графік роботи можу дозволити собі це нечасто. А сьогодні ми тут всі разом беремо участь у спортивній акції. Переконаний, що наступного року до велопробігу приєднається ще більша кількість людей», – розповів Ярослав Лагута.

 

А 16-річна триатлоністка Божена Завадська не уявляє свого життя без велосипеда. Юна спортсменка переконана, що такі акції допомагають підтримувати організм в тонусі, об’єднують людей та сприяють розвитку велоспорту на Житомирщині.

 

Учасники велопробігу «Пам’ять» вирушили з майдану Соборного до площі Перемоги, де поклали квіти до пам’ятного знаку, далі вшанували Героїв Небесної Сотні біля стели на майдані С.П. Корольова, звідки поїхали до монументу Слави, а потім через Богунію попрямували до Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова, де відвідали музей і повернулися на майдан Соборний.

 

Цікаво й весело провели час і ті, хто не долучився до велопробігу. Діти й молодь взяли участь у руханці – патріотичному флешмобі «Живий прапор України». Окрім цього, всі бажаючі отримали нагоду засвоїти техніки велосипедної їзди від професійних тренерів та спортсменів. 

 

Перший день травня у Житомирі проходить надзвичайно активно та мирно. Гарний настрій усіх велосипедистів доповнює національна символіка, спільне виконання Гімну України та сонячна погода.

 

Прес-служба облдержадміністрації   

 

Версія для друку