Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Тренінг для журналістів та активістів Житомирщини з інформаційної розвідки. ПРОГРАМА

18 Травня 2016 • 11:18

Кіл-сть переглядів: 972

У п’ятницю, 20 травня 2016 року, у Житомирі радник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін проведе 18-тий безкоштовний тренінг по інформаційній розвідці та навчанню OSINT-технікам.

 

Навчання проходить в рамках всеукраїнського освітнього проекту OSINT Academy, метою якого є навчити журналістів, блогерів, громадських активістів та співробітників прес-служб використовувати новітні технології OSINT (Open Source Intelligence – розвідка по відкритих даних) для створення суспільно-важливого контенту, зокрема про корупціонерів, політиків, чиновників, кандидатів на виборчі посади, для розпізнавання «фейків», неправдивої інформації окремих ЗМІ тощо. Партнером OSINT Academy та співорганізатором навчання журналістів у Житомирі виступила Асоціація незалежних регіональних видавців України.

 

Початок: 20 травня о 16:00 (завершення о 20:00).

 

Адреса: мала зала Житомирської облдержадміністрації, 4 поверх (майдан ім. С.П.Корольова, 1).

 

Реєстрація обов’язковаhttp://osint.academy/registration/

 

Тренер та керівник проекту – Дмитро Золотухін, радник міністра інформаційної політики України, директор Інституту постінформаційного суспільства, незалежний експерт з питань інформаційних війн і конкурентної розвідки.

 

Тренінг відбудеться за підтримки управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю облдержадміністрації.

 

ПРОГРАМА ТРЕНІНГУ для журналістів, блогерів,
громадських активістів та співробітників прес-служб

 

  1. Що таке Open Source Intelligence (OSINT)? Переваги використання OSINT-технологій – відкритих джерел інформації для створення, публікування та поширення контенту.

  2. Практична робота з кейсами. Пошук інформації про кандидатів в народні обранці, політиків або посадовців. Отримання інформації про фізичних та юридичних осіб. Виявлення пов’язаності.

  3. Що таке процес індексації сторінок в інтернеті? Використання пошукових систем Google, Yandex та операторів пошуку.

  4. Що таке «невидимий інтернет» та пошук у ньому. Прийоми «зворотної нумерації» та дослідження url-адрес для виявлення прихованої інформації.

  5. Основні українські відкриті джерела про осіб та компанії. Використання українських джерел.

  6. Користування відкритими джерелами про тендерні закупівлі.

  7. Веб-сервіси та платформи, що надають відкриту інформацію, як ними користуватись. Успішні кейси Bellingcat та InformNapalm.

  8. Прийоми «human intelligence». Вивідування інформації методом «постановки суміжної теми».

  9. Практична робота – закріплення матеріалу. 

 

1

Версія для друку