Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Триває прийом документів від «чорнобильців» для оздоровлення у 2018 році

19 Серпня 2017 • 08:00

Кіл-сть переглядів: 607

Жителям області, які  відносяться до категорії 1, та діти з інвалідністю, яким встановлено інвалідність, пов’язану з Чорнобильською катастрофою   необхідно надати пакет документів до 15 жовтня 2017 року для забезпечення путівкою на санаторно-курортне лікування у 2018 році.

 

Про це повідомляє департамент праці та соціального захисту населення облдержадміністрації.

 

Інформація про кількість громадян, узятих на облік для забезпечення путівками шляхом надання грошової допомоги та виплати грошової компенсації у наступному році, формується органами соціального захисту населення до 15 жовтня поточного року.

 

У разі виникнення запитань щодо оздоровлення «чорнобильців» телефонуйте за номером: (0412) 42-19-56.

 

Розмір грошової допомоги для компенсації  вартості путівок через безготівкове перерахування санаторно-курортним закладам і закладам оздоровлення та відпочинку для санаторно-курортного лікування громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, буде становити:

  • для осіб, віднесених до категорії 1 – 5 250 гривень;
  • для осіб, віднесених до категорії 1, із захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – 17 390 гривень;
  • для дітей, яким установлена інвалідність, пов’язана з Чорнобильською катастрофою – 10 840 гривень.

 

Довідково. З 1 січня 2017 року  передбачено новий механізм забезпечення  санаторно-курортним лікуванням – постраждалій особі надається право вільного вибору санаторно-курортного закладу для оздоровлення чи відпочинку.

Версія для друку