Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Центр допомоги учасникам АТО відвідав Овруцький та Народицький райони. ФОТО, ВІДЕО

19 Квітня 2016 • 13:54

Кіл-сть переглядів: 700

Минулого тижня з метою залучення учасників АТО до одержання допомоги та консультацій представники Центру допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації провели виїзні прийоми в Овруцькому та Народицькому районах.

Представники Центру ставлять перед собою мету – надання військовослужбовцям вичерпної інформації про всі пільги та права учасників антитерористичної операції.

 

Юлія Толмачова, волонтер та водночас координатор Центру, зазначила: «За період роботи Центру до нас звернулось 3380 особи. Вирішуються питання не лише учасників АТО, а й членів їх родин. Станом на 15 квітня їх кількість – 3145, що становить більше 90% від усіх проблем, з якими до нас звертаються. Результат є, тому запрошуємо тих, хто ще не скористався Центром, звернутись та отримати свою допомогу».

 

Найбільше демобілізованих в Овручі та Народичах цікавили питання психологічної реабілітації, працевлаштування, можливості оздоровитись у санаторно-курортних закладах, отримання земельних ділянок під забудову.

Представники Центру розповіли, що військовослужбовці мають змогу отримати професійну консультацію та відповіді на питання: як отримати статус учасника АТО, які документи необхідні для санаторно-курортного лікування учасників АТО, про соціальну та психологічну адаптацію учасників антитерористичної операції, як отримати земельну ділянку та матеріальну допомогу, про додаткові гарантії мобілізованим тощо.

 

Нагадаємо, що з метою залучення учасників АТО до одержання допомоги та консультацій у 2015 році представниками Центру було проведено виїзні прийоми у 9 районах області, а також до військових частин, шпиталю та полігон.

 

Версія для друку