Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Центр допомоги учасникам АТО вирішує проблеми бійців у районах

13 Травня 2016 • 07:29

Кіл-сть переглядів: 1 298

Нещодавно представники Центру допомоги учасникам АТО на чолі з волонтеркою Юлією Толмачовою відвідали Володарсько-Волинський та Ємільчинський райони.

 

Основна мета виїзного прийому Центру – надати вичерпну інформацію про всі пільги, права демобілізованим бійцям.

 

У Володарсько-Волинському районі на сьогодні зареєстровані: сім’ї чотирьох військовослужбовців, які загинули в ході проведення  антитерористичної операції на Сході України; 167 учасників бойових дій в зоні АТО; 7 учасникам АТО встановлено статус інваліда війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»

 

На зустрічі був перший заступник голови РДА Віталій Римар та заступник голови РДА Галина Ширченко. Також були керівники структурних підрозділів РДА, представники селищної та сільських рад району, голова районної спілки учасників АТО Дмитро Падалко.

 

Представник Центру Олена Юхимович розповіла, що у Центрі допомоги учасникам АТО станом на 10.05.2016 зареєстровано 3594 звернень, повністю вирішено 3281 звернення учасників АТО та членів їх сімей. Решта звернень знаходяться на стадії вирішення.

 

Координатор Центру Юлія Толмачова розповіла про те, що військовослужбовці мають змогу отримати професійну консультацію з будь-яких питань: як отримати статус учасника АТО, які документи необхідні для санаторно-курортного лікування учасників АТО, про соціальну та психологічну адаптацію учасників антитерористичної операції, як отримати земельну ділянку та матеріальну допомогу, про додаткові гарантії мобілізованим тощо.

 

Присутні учасники АТО запитували про те, що найбільше їх турбує, ділилися проблемними ситуаціями, які вони не можуть вирішити самостійно.

 

В Ємільчинському районі на сьогодні 5 сімей загиблих військовослужбовців-учасників АТО; 37 осіб, яких було поранено з початку проведення антитерористичної операції; 228 демобілізованих військовослужбовців, 8 учасникам АТО встановлено статус інваліда війни відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

 

На зустрічі в Ємільчинському районі також були присутні представники влади – заступник голови Ємільчинської адміністрації Сергій Жека, представники структурних підрозділів.

 

Найбільше військових Ємільчинщини цікавили питання отримання земельних ділянок та зубопротезування.

 

Довідково. Центр знаходиться в облдержадміністрації (майдан ім. С. П. Корольова, 1, 101 каб.). Режим роботи: понеділок-четвер – з 9:00 до 18:15, п’ятниця – з 9:00 до 17:00, телефон для довідок: (0412) 47-50-06, (0412) 47-50-08.

 

1

 

1

 

1

 

Версія для друку