Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

Цьогоріч на Житомирщині працюватиме 171 школа з інклюзивним навчанням, – Геннадій Зубко

02 Вересня 2017 • 15:13

Кіл-сть переглядів: 375

1В цьому навчальному році на Житомирщині працюватиме 171 школа для дітей з особливими потребами. Можливість інклюзивного навчання отримають понад 320 дітей.  

 

Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час відкриття з Мариною Порошенко першої в Житомирі медіатеки для інклюзивного навчання у школі №28.

 

«Україна взяла курс на розвиток інклюзивної освіти. Вона має бути повноцінно інкорпорована у загальну освітню систему країни. Кількість дітей з особливими потребами, що залучені до інклюзивного навчання, щороку зростає». – зазначив Геннадій Зубко.

 

Нагадаємо, що вже третій рік поспіль в житомирській школі №28 будуть перебувати діти з інклюзивним навчанням. У 2017-2018 році в школі будуть навчатись за інклюзивною програмою 6 учнів: 4 учні – початкової школи, 1 п’ятикласник, 1 учень 7 класу. Для дітей з особливими потребами облаштованийсучасний пандус, вони працюють з психологами, логопедом. Крім навчання, для дітей створена позитивна атмосфера  зі сторони учасників навчального процесу.

 

В навчальному закладі створена медіатека, на обладнання якої виділено 332,1 тис. грн. Виділено клас з сучасними інтерактивними засобами навчання.

 

У новому навчальному році 2 перших класи беруть участь у Всеукраїнському проекті «Нова українська школа».

Версія для друку