Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк? Ірина Гладка провела сесію ментального здоров’я для молоді Житомирщини

26 Квітня 2024 • 16:11

Кіл-сть переглядів: 684

Днями радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров‘я Ірина Гладка долучилася до заходу «Шумний форум», який був присвячений питанням молодіжної політики, молодіжній роботі та залученню молоді до активного життя, організований ГО «Молодіжний центр Житомирщини «Креатив спейс».

 

Ірина Гладка провела для молоді сесію ментального здоровʼя в рамках Всеукраїнської програми «Ти як?» — ініціативи першої леді України Олени Зеленської, де розбирали питання — навіщо потрібно турбуватися про ментальне здоровʼя, які є для цього рецепти і як їх застосувати у реальному житті.

 

Під час сесії учасники вчилися разом балансувати свої емоції, обговорювали, як реакція на події впливає на психічне здоровʼя. Закріпили усе на практиці й розібрали таку собі «аптечку самодопомоги»: як правильно дихати, що робити, якщо зненацька застала панічна атака, як боротися із стресом та не соромитися звертатися за допомогою.

 

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ/Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ. Керівницєю Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА виступає перша заступниця начальника ОВА Наталія Остапченко.

 

Версія для друку