Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк? На Житомирщині діє Центр надання допомоги ветеранам війни та членам їх родин

29 Липня 2024 • 12:55

Кіл-сть переглядів: 93

На Житомирщині функціонує Денний центр розв’язання соціально-психологічних проблем ветеранів війни, членів родин загиблих (померлих) захисників і захисниць України, який створений Громадською спілкою «Дім ветерана» у співпраці з Житомирською ОВА.

 

В Центрі надання допомоги учасникам бойових дій та їх родинам доступні юридичні та психологічні консультації, впроваджуються заходи для постраждалих осіб згідно відповідних програм, що затверджені Міністерством соціальної політики України. Також надаються соціальні послуги, працюють творчі майстерні та групи психологічної підтримки, проводяться психологічні тренінги, майстер-класи, семінари та лекції. Заходи відбуваються за моделлю “рівний-рівному”.

 

За півтора місяця своєї діяльності Центр надав професійну допомогу 97 особам. Крім цього, для відвідувачів простору були проведені такі заходи як: глинотерапія, веслування на човнах «Дракон», тренінги із започаткування власної справи та психологічної стійкості, арттерапія, розвиваючі івенти, лекції з подолання ПТСР та надання першої медичної допомоги, конкурси малюнків, спортивні заходи тощо. Охоплено близько 800 учасників, як дорослих, так і дітей.

 

Центр використовує дієвий механізм надання послуг, коли на одному майданчику працюють фаховий юрист, психологи і помічник ветерана. Всі вони зосереджуються на різних практиках, але з однією метою — сприяти ментальному здоров’ю українців.

 

Вхід на заходи вільний для усіх охочих, але деякі івенти мають попередню реєстрацію. Графіки активностей та подій розміщені у телеграм каналі. На випадок повітряної тривоги простір має укриття.

 

Фахівці Центру проводять роботу для ветеранів та їх родин шість днів на тиждень з 09:00 до 17:30 за адресою м. Житомир, Чуднівське шосе, 1.

 

Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства та підтримки World Health Organization (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ. Керівницею Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирська ОВА виступає перша заступниця начальника ОВА Наталія Остапченко.

 

Версія для друку