Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: На Житомирщині відбулася акція «Укорінюємо жіночу історію» в рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя. ФОТО. ВІДЕО

18 Жовтня 2024 • 11:49

Кіл-сть переглядів: 133

З давніх часів українська жінка поєднувала в собі силу, витривалість і здатність любити. Сьогодні, в умовах сучасних викликів, на плечі наших жінок лягло неймовірне навантаження: підтримка вітчизняної економіки, виховання дітей та турбота про родини. Багато українок стали до лав Збройних Сил України, де на рівні з чоловіками боронять державність.

 

За таких умов ментальне здоров’я жінки стає ключовим фактором не лише її особистого благополуччя, а й майбутнього всієї нації.

 

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоровʼя «Ти як?» та регіональної акції «Укорінюємо жіночу історію», присвяченої  140-й річниці Українського жіночого руху, на Житомирщині відбулося висадження 300 дерев у 14 громадах області. Акція ініційована Департаментом соціального захисту населення Житомирської обласної військової адміністрації.

 

17 жовтня в Коростишівському міському парку до висаджування дерев долучилися перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, регіональна координаторка Всеукраїнської програми ментального здоровʼя “Ти як?” Ірина Гладка, секретар Коростишівської міської ради Юрій Денисовець, голова Житомирської районної військової адміністрації Юрій Тарасюк, очільники департаментів ЖОВА, представниці поліції, жінки-військові, громадські активістки та представники органів місцевого самоврядування.

 

Ця акція є символом стійкості та турботи про майбутнє, адже жінки залишаються на передовій боротьби за мир і справедливість, водночас плекаючи ментальне здоров’я своїх сімей та суспільства.

 

У своєму виступі Наталія Остапченко підкреслила важливість ментального здоров’я жінок як складової загальної стійкості суспільства:

«Насправді кожна українська жінка має велику силу, яка може рухати цей світ. Приємно бути тут сьогодні, серед таких чудових людей. Ми всі розуміємо, що лише спільними зусиллями можемо досягти результатів. Цей захід чудовий приклад того, як наші зусилля допомагають говорити про важливі теми, зокрема про ментальне здоров’я. Необхідно, щоб кожен навчився дбати про себе і про своїх близьких», — зазначила Наталія Остапченко.

Учасники заходу також мали змогу відвідати екскурсію Коростишівським міським парком, де ознайомилися з роботами відомого місцевого скульптора. Особливе захоплення викликала виставка вишитих картин майстрині Тетяни, чиї портрети вразили усіх гостей своєю  деталізацією.

 

Під час акції учасники згадували видатних українок, таких як Леся Українка та Ольга Кобилянська, підкреслюючи, що сила українських жінок проявляється не лише в історії, а й у сучасності. Жінки продовжують боротися за свободу, справедливість і мир, і їхня роль у відродженні державності є незамінною.

 

У цей складний період держава та громадські організації, зокрема Всеукраїнська програма ментального здоровʼя «Ти як?», що впроваджується за ініціативою першої леді Олени Зеленської, роблять все можливе, щоб підтримати жінок і забезпечити їм умови для повноцінного розвитку та добробуту. Ця програма підкреслює важливість турботи про психічне здоров’я як ключового елемента стійкості суспільства.

 

Українські жінки плекають майбутнє, і кожен крок на підтримку їхнього ментального здоров’я — це крок до сильної, процвітаючої нації.

 

 

 

Версія для друку