Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: Освітні заклади Житомирщини підтримують ментальне здоров’я учнів за допомогою нового анімованого коміксу

28 Травня 2024 • 14:15

Кіл-сть переглядів: 199

У навчальних закладах Житомирщини, в рамках програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, розпочалися навчальні бесіди про те, як зберігати власне ментальне здоров’я.

 

Одним із ключових інструментів донесення цієї важливої інформації до учнів став анімований комікс «Ден і Рора проти корпорації С». У цьому освітньому серіалі акцентується увага на важливості піклування про ментальне здоров’я та надаються практичні рекомендації для подолання стресу, тривоги й депресії.

 

Учні уважно переглянули всі серії коміксу, зупиняючись на важливих моментах та обговорюючи їх з учителем. Такий інтерактивний підхід дозволив глибше зрозуміти й засвоїти інформацію. Паралельно для учнів, які мають проблеми зі слухом, текст усної мови коміксу транслював сурдоперекладач, що забезпечило повну доступність матеріалу для всіх учасників.

 

Новаторський навчальний продукт, використовуючи розважальну форму та просту зрозумілу мову, розповідає про вправи, які допомагають долати прояви стресу, тривоги та депресії. Комікс складається із семи серій, які можна переглянути на каналі Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за посиланням: YouTube канал «Ти як?». Також він доступний на платформі Дія.Освіта.

 

Довідково. Освітній серіал «Ден і Рора проти корпорації С» розроблено Координаційний центр КМУ / Mental Health UA у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? – ініціативи першої леді Олена Зеленська. Комікс є частиною заходів «Місяця обізнаності про ментальне здоров’я», який відзначається протягом травня 2024 року.

 

 

Версія для друку