Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: Представники Житомирської ОВА взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Відновлення ментального здоров’я військовослужбовців»

20 Червня 2024 • 10:22

Кіл-сть переглядів: 183

Міністерство оборони України провело Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Відновлення ментального здоров’я військовослужбовців» в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Конференція об’єднала фахівців ментального здоров’я військовослужбовців з 6 країн, представників Генерального Штабу, органів державної влади та місцевого самоврядування, громадських організацій та наукових установ.

 

Від Житомирської ОВА до заходу долучився начальник відділу з питань ветеранської політики Житомирської ОВА Денис Соколовський та представники Департаменту охорони здоров’я ОВА.

 

Під час конференції були розглянуті напрацювання щодо відновлення психічного та ментального здоров’я наших захисників, зокрема:

 

  • створеного уповноваженого підрозділу з питань психологічного забезпечення та реінтеграційних заходів;
  • встановлення кваліфікаційних вимог до військових психологів;
  • підготовки спеціалістів, в тому числі із залученням фахівців країн-партнерів

 

Також Міноборони розробило Порядок реінтеграційних заходів із звільненими із полону, міністерство працює над підготовкою Центру реінтеграції.

 

Одними з основних принципів щодо відновлення ментального здоров’я військовослужбовців є системність та комплексність. Системність у цьому підході полягає у професійно-психологічному відборі військовослужбовців до лав ЗС України, підходи до якого зараз переглядаються, а також супровід військовослужбовця під час служби, в тому числі через ефективну роботу груп контролю бойового стресу.

 

У Міноборони мають на меті надати людині можливість відновитися з родиною та  повернутися у цивільне життя, і починати цю роботу планують ще під час проходження служби нашими захисниками.

 

Версія для друку