Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: Представниці Житомирської ОВА відвідали Центр життєстійкості у Ружині

05 Липня 2024 • 11:14

Кіл-сть переглядів: 109

04 липня перша заступниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Остапченко разом з радницею начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров’я Іриною Гладкою та директоркою Житомирського обласного центру соціальних служб Анною Антіповою відвідали з робочим візитом Ружинський Центр життєстійкості.

 

Під час візиту вони ознайомилися з можливостями Центру та роботою фахівців.

«Я рада, що сьогодні ми маємо такий гарний результат і що ви прислухалися до наших порад щодо організації роботи Центру. Звісно, ще є над чим працювати, але найважчі кроки уже зроблено. Бачу, що ви розпочали роботу над створенням безбар’єрного середовища, що є надзвичайно важливо у цей непростий час»,  – зазначила Наталія Остапченко.

Фахівці Центру  запропонували для усіх присутніх  спробувати одну із технік, пластилінографію, що допомагає заспокоїтися та знижує тривожність.

 

За півтора місяця діяльності фахівці закладу проводили  не лише групові заняття, а й надали майже 200 індивідуальних психологічних консультацій.

«У нашому Центрі життєстійкості мешканці Ружинської громади, які звертаються по підтримку, знаходять опору, відновлюються, покращують ментальне здоров’я та разом з іншими вчаться бути стійкими»,  – зазначила Голова Ружинської селищної ради Людмила Біляк.

Індивідуальні та групові психологічні та психосоціальні послуги можуть отримати всі мешканці громади безкоштовно за адресою: с-ще Ружин, вул. Соборна, буд. 44, Бердичівського району, Житомирської області.

 

Графік роботи Центру: понеділок – п’ятниця з 8:30 до 16:30. Центр обладнаний пандусом та кнопкою виклику для осіб з інвалідністю.

 

Довідково. Цей проєкт Міністерства соціальної політики України є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?”, ініційованої першою леді Оленою Зеленською та впроваджується в Україні Координаційним центром КМУ / Mental Health UA.

 

 

 

Версія для друку