Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: У Житомирі відбулося відкриття Центру життєстійкості. ВІДЕО

15 Травня 2024 • 17:06

Кіл-сть переглядів: 512

Сьогодні, 15 травня, заступник начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Градівський долучився до відкриття Центру життєстійкості у Житомирі.

 

Мета роботи таких просторів – допомогти кожній родині справлятися зі стресом, відновлюватися після кризових подій та, попри усі виклики, залишатися включеним в активне життя.

 

Крім того, в центрі на постійній основі будуть проводити різні активності та тренінги спрямовані на психологічне відновлення та соціальну адаптацію ветеранів, військових та їхніх рідних, вимушених переселенців, сімей з дітьми. При цьому, кожна людина, якій потрібна консультація психолога, група взаємопідтримки, або допомога з різних соціальних питань, також може отримати тут необхідну підтримку.

 

Центр створено Благодійним фондом BGV у партнерстві з Міністерством соціальної політики України. Він є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Першої леді Олени Зеленської.

 

Наразі Житомирська область є одним з лідерів за кількістю громад, які у пілотному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. На сьогодні ця послуга вже надається в Малинській міській та Любарській і Ружинській селищних територіальних громадах, де вже створені Центри життєстійкості. Тепер до них долучилася Житомирська міська територіальна громада.

 

Фахівці та психологи центру роблять особливий акцент на сімейних консультаціях, починають активно працювати з батьками. Також вони підтримують дітей і вчать їх долати стрес. Далі спектр послуг буде розширюватись з огляду на запити людей.

 

В наближеній перспективі Центри життєстійкості мають бути створені в кожній територіальній громаді, а послуга з формування життєстійкості стане однією із базових соціальних послуг.

 

Детальніше дивіться у відео.

 

Версія для друку