Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: У Житомирі відбувся «День спільнодії» до Міжнародного Дня захисту дітей. ФОТО. ВІДЕО

31 Травня 2024 • 12:30

Кіл-сть переглядів: 268

У межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» за ініціативи першої леді Олени Зеленської в місті Житомирі відбувся «День спільнодії» до Міжнародного Дня захисту дітей. Захід зібрав понад 200 учасників, серед яких були батьки, діти-ВПО, діти-сироти, діти з груп ризику, вихованці інтернатів, прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, а також діти ветеранів, загиблих захисників, обдаровані діти, учасники олімпіад, переможці конкурсів та юні спортсмени.

 

Модераторами заходу стали перша заступниця начальника Житомирської ОВА Наталія Остапченко, радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров’я Ірина Гладка та начальниця служби у справах дітей Житомирської ОВА Анна Лужко.

 

Особливою родзинкою «Дня спільнодії» стало проведення інтерактивного івенту «Подорож до ментального здоров’я», який був повністю адаптований для юних учасників заходу. Дітки мали змогу поспілкуватися з психологинею, яка в ігровій формі «Лабіринт» розповіла їм про методи заспокоєння у будь-яких ситуаціях. Усім учасникам заходу подарували закладки до книг та цікаву інфографіку з різними психологічними вправами.

 

Наталія Остапченко, як регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», разом з Іриною Гладкою розповіли дітям про  програму.

«Сьогодні я бачу так багато посмішок, я рада, що всі ви в гарному настрої. А чи знали ви, що запорукою наших гарних емоцій є наше ментальне здоров’я? Ментальне здоров’я – це дуже важливо. Тож наша Перша Леді України Олена Зеленська створила спеціальний проєкт «Ти як?», який навчає нас берегти себе та своїх близьких», – зазначила Наталія Остапченко.

Після цього діти мали змогу поринути у чарівний світ «Дитячої мрії» разом з артистами Житомирської обласної філармонії ім. С. Ріхтера. Вони слухали красиві пісні та брали участь у різноманітних конкурсах.

 

Під час заходу Наталія Остапченко разом із заступником голови обласної ради Володимиром Ширмою нагородили учасників конкурсу дитячого малюнка подарунками та грамотами за творчі й красиві роботи.

 

На завершення заходу юні учасники отримали подарунки та кульки, що викликало в них справжню радість.

 

 

 

Версія для друку