Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: У Житомирі відбувся «День спільнодії». ФОТО. ВІДЕО

30 Квітня 2024 • 09:31

Кіл-сть переглядів: 284

У Житомирі в рамках реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як» та за ініціативи Житомирської ОВА було проведено «День спільнодії», основною темою якого стало обговорення «Повернення ветерана на робоче місце. Взаємодія з ветеранами».

 

Участь у заході взяли  перша заступниця начальника обласної військової адміністрації Наталія Остапченко, радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров‘я Ірина Гладка, представники департаментів економіки, соціального захисту населення відділу ветеранів ОВА, бізнесу, центру зайнятості, профспілок, та НГО які опікуються питаннями ветеранів.

 

Головною метою «Дня спільнодії» було представлення довідника «Люди з досвідом війни», який містить рекомендації для роботодавців щодо адаптації ветеранів до цивільного робочого життя. Захід спрямований на підвищення обізнаності про виклики, з якими стикаються ветерани, а також на розробку стратегій ефективної підтримки й інтеграції цих осіб у суспільство.

«Заради того, щоб наші захисники та захисниці могли успішно адаптуватися до цивільного життя і відчути себе повноцінними членами суспільства, ми ініціюємо відкритий діалог з бізнесом про можливості їхнього працевлаштування та адаптацію робочих місць. Також ми маємо забезпечити належні умови для осіб з інвалідністю, що є критично важливим для створення інклюзивного робочого середовища», – зазначила Наталія Остапченко.

Під час заходу учасники зосередилися на питаннях формування і налагодження ефективної взаємодії з ветеранами та військовослужбовцями. У ході обговорення були визначені основні проблеми, які перешкоджають працевлаштуванню ветеранів, а також запропоновані можливі шляхи їх вирішення.

 

Радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров’я Ірина Гладка акцентувала на можливостях Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською. Також вона наголосила, що ця програма може стати важливим ресурсом для потенційних роботодавців, сприяючи адаптації ветеранів до цивільного життя та їхньому професійному розвитку.

«Чи потрібна допомога ветеранам? Однозначно так. Сьогодні наш обов’язок зосередитися на тому, щоб наші захисники мали можливість працевлаштування, яке було б комфортним і адаптованим до їхніх потреб», – зауважила Ірина Гладка.

Завершуючи захід, організатори та учасники підкреслили важливість подальшої співпраці між державними установами, бізнесом і громадськими організаціями. Вони домовились про регулярні зустрічі для оцінки прогресу в імплементації запропонованих рішень та адаптації нових стратегій, спрямованих на покращення умов праці для ветеранів.

 

 

 

 

Версія для друку