Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: У Житомирі відбувся тренінг «Психологічна стійкість – складова ефективної комунікації при наданні адміністративних послуг». ФОТО. ВІДЕО

25 Червня 2024 • 17:30

Кіл-сть переглядів: 373

В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?»-ініціативи першої леді Олени Зеленської, сьогодні 25 червня, у Житомирському центрі підтримки і розвитку підприємництва на базі Житомирської філії обласного центру зайнятості, відбувся тренінг на тему «Психологічна стійкість – складова ефективної комунікації при наданні адміністративних послуг».

 

.

До заходу долучилася директорка Департаменту агропромислового розвитку та економічної політики Житомирської обласної військової адміністрації Наталія Арендарчук та регіональна координаторка Всеукраїнської програми «Ти як?», радниця начальника Житомирської ОВА з гуманітарних питань і ментального здоров’я Ірина Гладка.

.

У тренінгу взяли участь понад 50 працівників центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) в регіоні.

 

.

Основною метою заходу є покращення обізнаності працівників ЦНАПів методам збереження психологічної стійкості, що є необхідною умовою для ефективної комунікації з громадянами.

«Сьогодні на працівників ЦНАПів збільшилося навантаження, адже це перше комунікаційне вікно для військових, їхніх сімей та інших громадян. Ми розуміємо, що для надання якісних послуг працівники ЦНАП мають зберігати психологічну стійкість. Саме тому ми прагнемо надати практичні рекомендації, які допоможуть вам зберігати стресостійкість», – зауважила Наталія Арендарчук.

Тренінг проходив у двох панелях.

.

У першій панелі учасники ознайомилися з поняттями стресостійкості та ключовими емоційними проблемами працівників ЦНАПів, а також розглянули алгоритми дій у складних психологічних ситуаціях. Психологиня, тренерка ГО «НУО «АЛЬЯНС СТІЙКОСТІ» Ольга Грищук розповіла, що збереження психологічного балансу є важливим аспектом роботи кожного працівника.

«Ви завжди працюєте з людьми, і в період війни усі ми маємо важке емоційне напруження та відчуваємо стрес. Саме тому нам варто навчитися на практиці зберігати спокій у складних ситуаціях. Стресостійкість – це здатність ефективно контролювати свої емоції та залишатися врівноваженим навіть у найскладніших умовах», – зазначила Ольга Грищук.

Учасники також розглянули приклади трансформації досвіду працівників ЦНАПів на основі реальних кейсів.

.

У другій панелі менеджер з розвитку та тренер ГО «НУО «АЛЬЯНС СТІЙКОСТІ» Ксенія Лавріна надала практичні методики саморегуляції за технікою EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing).

.

Також учасники мали змогу ознайомитися з функціонуванням «Прозорого офісу» Центру надання адміністративних послуг Житомирської міської ради.

.

Цей захід став важливим кроком на шляху до підвищення ефективності надання адміністративних послуг у Житомирському регіоні, підкреслюючи важливість психологічної підтримки працівників ЦНАПів у складний час.

.

#тияк

.

@ ГО “НУО” Альянс Стійкості “ ( посилання на сторінку http://surl.li/upuej )

тренерами Ольга Грищук (посилання на профіль http://surl.li/ uptxg )

@Ksenya Lavrina ( посилання на профіль http://surl.li/upuah )

Версія для друку