Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: У Житомирі відбувся тренінг «Стресостійкість в умовах війни. Техніки самодопомоги»

14 Червня 2024 • 12:08

Кіл-сть переглядів: 159

В рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, відбувся двогодинний тренінг на тему «Стресостійкість в умовах війни. Техніки самодопомоги» для 465 працівників Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області. Мета заходу – допомогти українцям зберегти психічне здоров’я в умовах війни.

 

Радниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації з гуманітарних питань і ментального здоров’я Ірина Гладка ознайомила учасників із методиками збереження ментального здоров’я. Вона також детально розповіла про Всеукраїнську програму ментального здоров’я «Ти як?».

«Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» має на меті допомогти українцям знайти внутрішнє джерело сили на рівні усвідомлення й визнання власного психічного стану та сприяти формуванню в суспільстві культури піклування про ментальне здоров’я», — зазначила Ірина Гладка.

Учасники тренінгу обговорили важливість психологічного стану та ментального здоров’я під час війни. Адже військові дії спричиняють виснаження, спустошення, втому, тривогу та паніку у багатьох людей. Питання, як опанувати себе в ситуації кризи, допомогти близьким та підтримувати здоровий психічний стан в критичних умовах, стали центральними темами заходу.

 

Під час тренінгу учасники отримали практичні поради та техніки самодопомоги, які можуть бути корисними у подоланні стресу та збереженні внутрішньої рівноваги в умовах війни. Завдяки таким заходам, суспільство має змогу підвищити свою стійкість та адаптивність до викликів, з якими стикається Україна в цей складний час.

 

Довідково. Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я Ти як? за ініціативою Олена Зеленська забезпечує Координаційний центр КМУ / Mental Health UA за експертного партнерства й підтримки World Health Organization (WHO) Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ. Керівницею Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА виступає перша заступниця начальника голови ОВА Наталія Остапченко.

 

 

Версія для друку