Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: У Звягельському районі відбувся тренінг «Підтримка ментального здоровʼя» для жінок

26 Липня 2024 • 09:34

Кіл-сть переглядів: 146

У рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» у Звягельському районі відбувся тренінг «Підтримка ментального здоровʼя» для жінок. Тренеркою заходу виступила радниця начальника Житомирської обласної військової адміністрації з гуманітарних питань і ментального здоров’я Ірина Гладка.

«Жінки перебувають у зоні високого ризику психічних і соматичних (тілесних) реакцій на напружені ситуації вдома, в соціумі, на роботі, особливо під час воєнного стану в країні. А чому? Бо жінки дуже чутливі. Тому необхідно вчитися захищати себе, свою нервову систему від небажаних стресорів та перенапруження, необхідно вчасно сказати «стоп» вигоранню власної гармонії», – зазначила Ірина Гладка.

Під час тренінгу Ірина Гладка показала учасницям вправи на зниження напруження та розповідала, як проробити ці техніки самостійно й використовувати їх надалі для збереження свого ментального здоров’я.

 

Довідково. Супровід розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» забезпечує Координаційний центр Кабінету Міністрів України / Mental Health UA за ініціативою Олени Зеленської, за експертного партнерства та підтримки Всесвітньої організації охорони здоров’я (WHO). Майданчиком для ухвалення рішень є Міжвідомча координаційна рада КМУ. Керівництво Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській ОВА здійснює перша заступниця начальника ЖОВА Наталія Остапченко.

 

 

Версія для друку