Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: В Україні з’явився анімований комікс про важливість піклування про ментальне здоров’я

23 Травня 2024 • 10:24

Кіл-сть переглядів: 161

Вперше в Україні з’явився анімований комікс, який розповідає підліткам про важливість піклування про ментальне здоров’я.  Він створений у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді України Олени Зеленської.

 

Комікс є частиною заходів  “Місяця обізнаності про ментальне здоров’я”, який відзначається протягом травня 2024 року.

 

Це по суті навчальний продукт, який використовує розважальну та інтригуючу форму, щоб органічно й легко представити вправи, які мають знати підлітки, щоб якісно турбуватися про своє ментальне здоров’я.

 

Про що комікс?

Сюжет коміксу розгортається в уявному світі — густонаселеному метрополісі Честнат-сіті, в якому впізнаємо натяки на Київ. Реальність, в якій існує світ коміксу, — це мікс фентезі та наукової фантастики з візуальними дрібками аніме та стім-панку. Тому цей світ населяють як люди, так і ельфи, гобліни, орки та інші створіння, які живуть у гармонії.

 

Це відносно недалеке майбутнє, ера технологій, але живі істоти досі переважають над штучним інтелектом і насамперед лишаються живими істотами, які мають почуття, емоції, фізичне й ментальне здоров’я.

 

Комікс складається із 7 серій, які послідовно розповідають історію. Знайдіть їх за посиланням, також комікс можна переглянути на платформі Дія.Освіта.

 

Довідково. Комікс створений Координаційним центром з психічного здоров’я КМУ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» – ініціативи першої леді Олени Зеленської – за підтримки агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який втілює організація Пакт.

 

Версія для друку