Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

#тияк: Віталій Бунечко долучився до відкриття новий Центру ментального здоров’я у Житомирі

31 Липня 2024 • 16:22

Кіл-сть переглядів: 117

Сьогодні, 31 липня, у м.Житомир відкрився новий Центр ментального здоров’я в рамках програми «Ти як?», якою опікується Перша леді України Олена Зеленська.

 

У відкритті центру взяли участь начальник Житомирської ОВА Віталій Бунечко та його заступники Наталія Остапченко та Юрій Денисовець, керівники профільних структурних підрозділів ОВА, громадськість та ЗМІ.

 

Ментальне здоров’я є ключовим елементом загального добробуту кожної людини. Програма «Ти як?» надає українцям необхідні ресурси, щоб вони могли ефективно впоратися з психологічними труднощами, зберігати емоційну стійкість та якість життя, особливо в умовах нинішніх викликів.

 

Окрім консультацій, Центр пропонує регулярні тренінги, семінари та практичні заняття з фахівцями у сфері психологічного здоров’я. Це допоможе українцям отримати необхідні знання та навички для самопідтримки та взаємодопомоги у складних ситуаціях.

 

У новому Центрі також будуть регулярно проводитися зустрічі консультантів з регіональними координаторами. Ці зустрічі спрямовані на обговорення поточних викликів та розробку стратегій для покращення надання послуг у всіх центрах ментального здоров’я області.

“У сучасних умовах стрес та психоемоційні навантаження стали невід’ємною частиною нашого життя, тому важливо формувати в суспільстві розуміння того, що потреба в психологічній допомозі — це не слабкість, а природна реакція на складні обставини. Це невід’ємна складова нашої стійкості та майбутнього українців після нашої Перемоги”, — підкреслив Віталій Бунечко.

Також в рамках відкриття центру було проведено засідання Координаційного центру підтримки цивільного населення при Житомирській обласній військовій адміністрації.

 

Учасники засідання обговорили низку важливих питань, зокрема про:

 

  • розбудову громадським сектором системи ментального здоров’я
  • роботу Громадської спілки «Дім ветеранів».
  • хібукі-терапію, яка допомагає впоратися зі стресом від війни.
  • впровадження ментального здоров’я в громадах Житомирської області протягом 2024 року.

Версія для друку