Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У 2017 році Житомирщина спрямувала більше 51 млн грн на будівництво та реконструкцію закладів медицини

16 Лютого 2018 • 16:51

Кіл-сть переглядів: 616

Протягом 2017 року на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт медичних закладів області використали 51 млн 122 тис. грн. Ще на 32,4 млн грн закупили сучасне обладнання та вироби медичного призначення.

 

Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик під час підсумкової колегії вчора, 16 лютого.

 

Зокрема, у минулому році відкрили діагностичну лабораторію, науково-практичний центр, кардіологічне відділення з блоком інтенсивної терапії в обласній клінічній лікарні  ім. О.Ф.Гербачевського. Також провели ремонт терапевтичного відділення Ємільчинської ЦРЛ, операційного блоку в Коростишівській ЦРЛ з придбанням діатермокоагулятора, хірургічного відділення та операційної в Овруцькій ЦРЛ, хірургічного відділення в Олевській ЦРЛ.

 

Крім того, оновили центр неврологічної допомоги та психологічної реабілітації учасників АТО в обласному госпіталі для ветеранів війни м. Бердичева, дитяче психоневрологічне відділення в обласній психіатричній лікарні № 1.

 

Також Микола Суслик наголосив на тому, що за урядовою програмою «Доступні ліки» у минулому році пацієнти Житомирщини отоварили в аптеках майже 400 тисяч рецептів. На відшкодування медпрепаратів використано 19 млн 253 тис. грн.

  

Нагадаємо, що Ігор Гундич анонсував будівництво та введення в експлуатацію перших 10 сучасних амбулаторій у сільській місцевості у 2018 році.

 

Версія для друку