Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У 2018-му регіони отримають 6 млрд грн з ДФРР та 1,9 млрд грн субвенції на розвиток ОТГ, – Лев Парцхаладзе

19 Грудня 2017 • 07:11

Кіл-сть переглядів: 350

1У державному бюджеті на наступний рік закладено 6 млрд грн Державного фонду регіонального розвитку, які спрямовуватимуться на важливі проекти у регіонах, та 1,9 млрд грн субвенції на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

 

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

 

«У наступному році суттєво збільшився обсяг держкоштів на реалізацію важливих проектів у регіонах та громадах – 6 млрд грн замість 3,5 у Держфонді регіонального розвитку та 1,9 млрд грн замість 1,5 субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ. Це реальний шанс впроваджувати важливі проекти на місцях. І ми вже зараз пришвидшуємо у регіонах їх подачу, щоб не було затягувань і проекти мали змогу реалізовуватися вже на початку літа 2018 року», – сказав він.

 

Пріоритетними напрямками для впровадження проектів у наступному році є створення сучасних медичних амбулаторій, будівництво та реконструкція дитячих садків, шкіл, створення Нового освітнього простору в українських школах, будівництво сучасних ЦНАПів та центрів безпеки.

 

Нагадаємо, у 2017 році з Держфонду регіонального розвитку були профінансовані близько 800 проектів у регіонах на 3,5 млрд грн. У рамках субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ реалізовано понад 2000 проектів майже на 1,5 млрд грн.

Версія для друку