Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Бердичеві обговорили питання доступності осіб з інвалідністю до об’єктів інфраструктури

12 Червня 2018 • 09:19

Кіл-сть переглядів: 360

Більшість соціальних об’єктів в м. Бердичеві є доступними для осіб з інвалідністю. 

 

Такий висновок зробив обласний Комітет для забезпечення доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури під час виїзного засідання 22 травня в місті Бердичеві, яке провів заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Василь Павлюк. 

 

У заході також взяли участь Бердичівський міський голова Василь Мазур, начальники районних управлінь праці та соціального захисту населення, представники громадських організацій осіб з інвалідністю, УТОГ, УТОС та ЗМІ. 

 

Відкриваючи засідання, заступник директора департаменту Василь Павлюк зазначив, що в Україні спостерігається невпинне зростання кількості людей з інвалідністю і тому ця проблема набуває загальнодержавного характеру. Саме з метою надання можливості вільного доступу особам з обмеженими фізичними можливостями до об’єктів соціального та громадського призначення в області проводиться відповідна робота, зокрема:

 

  • для осіб з вадами зору встановлюються звукові орієнтири;
  • пішохідні переходи оснащуються спеціальними звуковими світлофорами; 
  • під час проведення робіт із реконструкції та ремонту автомобільних доріг на пішохідних переходах проводиться пониження бордюрів;
  • з метою підвищення рівня комфортності для пасажирів автоперевізниками області постійно проводиться оновлення рухомого складу автотранспорту;
  • у транспортних засобах забезпечується розміщення електронних  табло та інформаційних щитів тощо.

 

Для здійснення контролю за виконанням заходів щодо створення вільного доступу для осіб з обмеженими фізичними можливостями постійно залучаються обласні громадські організації ветеранів, пенсіонерів та  осіб з інвалідністю.

 

Василь Павлюк наголосив на тому, що незважаючи на позитивні зміни про цілісну доступність говорити ще не можна, оскільки залишається чимало об’єктів в першу чергу житлового призначення, закладів первинної медичної допомоги, культури, освіти, магазинів, аптек та інших об’єктів, до яких ще необхідно забезпечити вільний доступ для осіб з інвалідністю.

 

Крім того, залишаються актуальними питання проведення реконструкції доріг і пониження бордюрів, облаштування спеціальних паркувальних місць для автомобілів та інших.

За результатами обговорення та з урахуванням пропозицій представників громадських організацій інвалідів комітетом були прийняті відповідні рішення та надано доручення щодо подальшого здійснення заходів із створення сприятливих умов для життєдіяльності осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

 

 

 

 

 

Версія для друку