Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У ДБСТ маємо створити якнайкращі умови для виховання дітей у сімейному оточенні, – Віктор Градівський

09 Вересня 2021 • 17:14

Кіл-сть переглядів: 546

Сьогодні, 09 вересня, у Житомирській облдержадміністрації відбулося друге засідання обласної комісії з визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

 

Засідання провів заступник голови Житомирської облдержадміністрації Віктор Градівський за участі т.в.о. начальника Служби у справах дітей ОДА Катерини Мельник, директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Олени Грищук, представників інших структурних підрозділів облдержадміністрації, регіональних координаторів Міжнародної благодійної організації “Lumos” та інших запрошених.

 

Секретар комісії Інна Давиденко довела присутнім інформацію про те, що Законом України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» області передбачено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі 26 243 тис. грн.

 

Під час заходу членам комісії було запропоновано розглянути 7 пропозицій місцевих комісій щодо спрямування субвенції на виконання проєктних, будівельно-ремонтних робіт, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейного, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа.

 

П’ять пропозицій місцевих комісій щодо придбання дитячих будинків сімейного типу було погоджено обласною комісією, а саме:

 

Баранівської міської ТГ щодо придбання будинку у місті Баранівка загальною площею близько 300 кв.м, в якому проживатимуть до 10 дітей;

 

Олевської міської ТГ щодо придбання будинку в місті Олевськ загальною площею близько 160 кв.м для влаштування 5 дітей;

 

Тетерівської сільської ТГ щодо придбання будинку в селі Тетерівка загальною площею близько 300 кв.м для влаштування 10 дітей;

 

Овруцької міської ТГ щодо реконструкції приміщення в селі Велика Чернігівка, де планується створити два дитячих будинки сімейного типу по 10 дітей. Наразі загальна площа приміщення складає майже 550 кв.м.

 

Члени обласної комісії одноголосно відхилили дві пропозиції Гришковецької селищної та Березівської сільської територіальних громад, яким доручено до 01 жовтня поточного року підібрати житло, яке відповідало б вимогам Порядку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.05.2021 № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків».

 

Нагадаємо, що обласна комісія була утворена розпорядженням голови Житомирської облдержадміністрації Віталія Бунечка від 02.07.2021 № 430 «Про утворення обласної комісії з визначення напрямів та об’єктів, на які буде спрямовано субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, підтримку малих групових будинків та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа».

 

 

 

Версія для друку