Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У День пам’яті Героїв Небесної Сотні у Житомирі відбудуться меморіальні заходи, — ОДА. АНОНС

18 Лютого 2022 • 16:15

Кіл-сть переглядів: 237

20 лютого в Україні щорiчно вiдзначають День Героїв Небесної Сотні. Цього дня вшановуємо пам’ять тих громадян, завдяки яким змiнено перебіг історії нашої держави. Більшість із них вiддали своє життя під час подій Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року), інші загинули пізніше — у березнi та квітні 2014 року, захищаючи ідеали демократії, обстоюючи права та свободи людини, європейське майбутнє України.

 

Серед загиблих Героїв і наші земляки  – Олександр Балюк, Яків Зайко, Сергій Кемський та Віктор Прохорчук – подвиг яких вшановуватимуть у всіх куточках Житомирщини. Так, 20 лютого о 18:00 біля пам’ятного знаку Героям Небесної Сотні на майдані імені С.П. Корольова відбудеться театралізована реконструкція подій Майдану за участю акторів Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. Івана Кочерги та академічного ансамблю танцю «Сонечко».

 

Також у рамках вшанування Героїв відбудеться Молитва за Україну та український народ від представників Ради християнських церков Житомирщини, покладання квітів та лампадок до пам’ятного знаку, а також працюватиме «вільний мікрофон» для бажаючих виступити.

 

Зверніть увагу! У Житомирській області діють обмеження «помаранчевого» рівня епідемічної небезпеки, тому звертаємо увагу на обов’язкове використання захисних масок та соціальну дистанцію між учасниками під час проведення заходу.

 

Нагадаємо, що 21 лютого Житомирська ОДА проводитиме вебінар «Ви пішли в небеса, виборюючи Свободу!».

 

Довідково. День Героїв Небесної Сотні щорічно відзначається в Україні згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року «Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні».

Версія для друку