Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У День української писемності та мови традиційно відбудеться Всеукраїнський диктант національної єдності

09 Листопада 2017 • 07:26

Кіл-сть переглядів: 490

1Сімнадцятий Всеукраїнський диктант національної єдності традиційно відбудеться в День української писемності та мови  – 9-го листопада і звучатиме на Першому каналі Українського радіо о 12.30. Його читатиме доцент Київського університету ім. Б. Грінченка, автор підручників і посібників із української мови  Олександр Авраменко. Гасло цьогорічного радіодиктанту – “Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета”.

 

Стати учасником радіодиктанту надзвичайно просто. Окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку, радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет.  

Вперше радіодиктант писали  у травні 2000-го року з нагоди Дня перепоховання Тараса Шевченка і Дня рівноапостольних Кирила та Мефодія. Тоді на адресу Українського радіо надійшло близько тисячі робіт. Протягом останніх 17 років ця акція перетворилася із звичайної перевірки знань української мови до масштабного міжнародного флешмобу. 

 

 

Традиційно диктант складатиметься зі 100-120 слів. Перевірятимуть лише роботи, надіслані 9 і 10 листопада. Дату відправлення визначатимуть за штемпелем на конверті. Адреса Українського радіо: Київ-1, 01001. Хрещатик, 26.  

Версія для друку