Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Держводагентстві презентували перший геопортал «Водні ресурси України»

22 Грудня 2017 • 10:04

Кіл-сть переглядів: 1 187

Геопортал «Водні ресурси України» – це сучасна геоінформаційна система, яка містить актуальні гідрологічні дані основних річкових басейнів України.

 

Презентація геопорталу відбулась вчора, 21 грудня, у Держводагентстві за участю інститутів громадянського суспільства, науковців, експертів галузі водного господарства.

 

Вперше гідрологічна інформація є відкритою та доступною для будь-якого користувача мережі Інтернет. Кожен бажаючий матиме можливість у режимі он-лайн не тільки бачити, а і користуватись відомостями про водні об’єкти України. Зручна структура геопорталу дозволить візуально переглядати процеси та явища, які відбуваються на конкретній території річкового басейну.

 

За словами голови Держводагентства Ірини Овчаренко, геопортал «Водні ресурси України» – це перший та важливий крок для створення сучасних інформаційних інструментів управління водними ресурсами.

 

Геопортал відкриває нові практичні можливості та містить сучасні атрибути дев’яти районів річкових басейнів. Це об’єкти гідрографії – річкові суббасейни, водогосподарські ділянки, екорегіони, кадастровий поділ тощо.

 

Геопортал має зручний та зрозумілий для користувачів інтерфейс. Будь-який користувач мережі Інтернет може легко здійснювати навігацію по карті, вимірювати відстані, комбінувати різну графічну інформацію, створювати тематичні карти тощо.

 

Інформаційна система поки що працює у тестовому режимі. Тому громадськість, науковці можуть впевнено долучатися до її активного тестування за лінком http://map.davr.gov.ua:44481.

 

Цей портал стане складовою платформи «Відкрите довкілля», яку розробляє Мінприроди спільно з Держводагентством та іншими центральними органами виконавчої влади. Ця велика ІТ-платформа матиме певні аналітичні модулі для того, щоб громадськість мала вільний доступ до екологічної інформації.

 

Геопортал «Водні ресурси України» відкриває шлях до оновленої інформації про річки та інші водні об’єкти і відіграє важливу роль при розробці ефективних планів управління річковими басейнами.

 

Версія для друку