Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Коростенському і Лугинському районах активно підтримують захисників Вітчизни і членів їх сімей

02 Березня 2015 • 15:28

Кіл-сть переглядів: 653

Пріоритетними питаннями сьогодення для районів області є виконання планових показників забезпечення мобілізаційного ресурсу, підтримка військовослужбовців, що воюють на сході, членів їх сімей, допомога переселенцям. Про це в ефірі обласного телебачення зазначив голова Коростенської райдержадміністрації Сергій Дмитрук.

 

Громадяни району активно підтримують переселенців зі східних областей, яких у районі 313. В основному вони проживають у родичів, житло в приватних будинках віднайшли для 8 сімей, 12 чоловік проживають у дільничній лікарні. Район готовий прийняти ще 20 вимушених переселенців. Особлива увага приділяється дітям переміщених осіб, яких у районі 46. Всі вони відвідали новорічне свято казки у районному будинку культури, отримали подарунки.

 

У районі триває четверта хвиля мобілізації, яка проходить дещо складніше, ніж попередні. Значна частина оповіщених мають проблеми зі здоров’ям через перебування у Чорнобильській зоні. За перші три хвилі мобілізації Коростенщина дала 204 військовослужбовців. Трьох воїнів відзначено орденом «За заслуги» 3 ступеня, одного з них посмертно. Район втратив 6 бійців-земляків, пам’ять про яких свято шанують. На честь загиблих героїв відкрито три пам’ятні дошки, буде встановлено ще три.

 

Коростенщина активно допомагає військовослужбовцям на сході. Всім хлопцям була виділена допомога з районного бюджету. Дуже активно підтримує бійців громада. Так, минулого року громадською організацією воїнів-афганців було зібрано 449 тис. грн., які були використані для придбання бронежилетів, шоломів, продуктів харчування, засобів гігієни. До волонтерського руху долучається жіноча рада району і навіть діти в школах, які передають бійцям свої малюнки, власноруч виготовлені обереги. Значна увага приділяється пораненим бійцям, яких у районі 5. Для важко пораненого військовослужбовця через проблеми з пересуванням вишукуються можливості для придбання квартири на першому поверсі.

 

Проживання у Чорнобильській зоні негативно відбилося на стані здоров’я 43% мобілізованих у Лугинському районі під час четвертої хвилі мобілізації. Про це в ефірі передачі «Актуально» обласного телебачення розповів т.в.о. голови Лугинської райдержадміністрації Валерій Двуреченський.

 

Попередні хвилі мобілізації забезпечили 120 військовослужбовців, яким у районі активно допомагають. Так, зусиллями громади виготовили і відправили для обігріву бійців пічки-буржуйки, а також ліжка, постільну білизну. Спільними зусиллями – місцевого бюджету, кожної сільської ради, волонтерів – зібрали 312 тис. грн. на допомогу військовослужбовцям і їхнім родинам. Валерій Двуреченський вважає, що дуже важливою є допомога сім’ям бійців, адже знаючи, що родини не мають проблем, хлопці  з більшою віддачею захищатимуть рідну землю. Увага приділяється кожній зі 112 сімей військовослужбовців, що перебувають в зоні АТО, а особливо 20 їхнім дітям.  Так, на сході служить доброволець, батько п’ятьох дітей. Його родина – під особливою увагою районної влади.  Старшого сина за допомогою небайдужих людей вдалося влаштували у суворовське училище в Києві, його підтримують і пишаються ним.

 

Прес-служба облдержадміністрації 

Версія для друку