Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Коростенському районі провели практичний сільськогосподарський семінар

04 Липня 2016 • 08:21

Кіл-сть переглядів: 663

На базі Інституту сільського господарства Полісся НААН у с. Грозине Коростенського району 1 липня відбувся науково-практичний семінар «День поля» на тему «Особливості технологій вирощування сільськогосподарських культур в умовах змін клімату зони Полісся» за участю начальника управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Руслана Кирилюка.

 

Руслан Кирилюк зазначив, що в області завершено комплекс посіву ярих сільськогосподарських культур. Виконано план посіву гречки – 10 тис. га (160%). Погодно-кліматичні умови в цілому є сприятливими для розвитку сільськогосподарських культур, яких посіяно 105% до минулого року.

 

Учасників семінару ознайомили з науково обґрунтованою структурою посівних площ та альтернативною структурою системи удобрення в сівозмінах зони Полісся; способами охорони родючості ґрунтів; інноваційними технологіями вирощування озимих і ярих зернових та зернобобових культур; шляхами підвищення ефективності насінництва в умовах зміни клімату; роллю кормових культур у виробництві кормів; адаптивними технологіями вирощування традиційних культур Полісся на базі сортів власної селекції ІСГП; альтернативними технологіями вирощування луб’яних культур в зоні Полісся.

 

Присутні мали змогу відвідати балансово-лізометричну станцію Інституту, де ознайомились з обладнанням та результатами наукових досліджень.

 

33

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12

Версія для друку