Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У квітні жителі Житомирщини отримають бланки документів для оформлення субсидій

13 Березня 2015 • 07:43

Кіл-сть переглядів: 544

Реформа процедури нарахування і отримання субсидій має на меті відкрити систему соціального захисту та відновити довіру людей до державної допомоги. На цьому наголосив Міністр соціальної політики України Павло Розенко під час публічного звіту Кабінету Міністрів України про сто днів діяльності.

 

За словами профільного Міністра, нова система субсидій запрацює з травня поточного року. «Вона буде простою і доступною для кожної людини. Ми спростили процедуру оформлення субсидій, зняли всі штучні обмеження і несправедливі критерії», – звернув увагу Павло Розенко.

 

Вже у квітні цього року кожне домогосподарство отримає   разом із платіжними квитанціями за житлово-комунальні послуги бланки документів для оформлення субсидій.

 

Нагадаємо, що 12 березня Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив: «24,5 мільярда гривень, виділені в Державному бюджеті України на субсидії для малозабезпечених громадян, повинні дійти до кожної людини».

 

Відтепер за ініціативи Мінсоцполітики призначення субсидії відбуватиметься на підставі лише двох документів – заяви та декларації (скасовується необхідність надання довідок про доходи, у тому числі й працюючих осіб).

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку