Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Новоборівській ОТГ є все необхідне, аби зробити громаду успішною, – Геннадій Зубко під час візиту до Житомирщини

19 Грудня 2016 • 14:48

Кіл-сть переглядів: 709

Відвідуючи Новоборівську об’єднану територіальну громаду, Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко оглянув місцеву гімназію та поспілкувався з активом школи та ОТГ.

 

Протягом травня-листопада 2016 було здійснено реконструкцію Новоборівської гімназії. У співфінансуванні ДФРР та місцевого бюджету на відновлення закладу використано 6 млн 899,194 тис. грн. Поряд побудовано спортивний майданчик та встановлені вуличні тренажери.

 

За словами Геннадія Зубка, в Новоборівській ОТГ відчутні результати децентралізації. Адже у модернізованих, утеплених приміщеннях навчаються 347 учнів. Поруч – необхідна інфраструктура – сучасний спортивний майданчик, збудований за кошти субвенції на розвиток інфраструктури ОТГ розміром 700 тис. грн та благодійні кошти підприємців громади ОТГ – 306 тис. грн. Працює програма «Шкільний автобус».

 

Під час зустрічі керівництва держави та області з активом гімназії, голова Новоборівської ОТГ Григорій Рудюк презентував основні досягнення громади. Він акцентував увагу присутніх на тому, що за рік після об’єднання громада залучила 11 млн грн з державного бюджету, а власний бюджет громади зріс майже у 6 раз. Керівник ОТГ зауважив, що громада входить до трійки ОТГ України, які беруть участь у проекті DESPRO з розробки стратегічного плану розвитку громади.

 

«Голови ОТГ – це справжні лідери змін і драйвери реформ на місцях. Місія, цілі, пріоритетні напрямки, інвестиційний потенціал і шляхи підвищення якості життя жителів – у Новоборівській ОТГ є все необхідне, аби зробити громаду успішною й заможною територією комфорту. Громада самостійно визначає, яким шляхом їй розвиватись – це і є справжні можливості децентралізації», – зазначив Геннадій Зубко.

 

Також Віце-прем’єр-міністр наголосив на тому, створення індустріальних парків на території Житомирської області пришвидшить розвиток і регіону, і ОТГ. Крім виробничих потужностей та додаткових доходів до місцевих бюджетів, це сприятиме підняттю престижу професійно-технічних закладів освіти та збільшенню рівня зайнятості населення.

 

Нагадаємо, що Геннадій Зубко відвідав Новоборівський ЦРД «Казка» та місцеву пожежну охорону. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Версія для друку