Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Новогуйвинській громаді триває молодіжний обмін в межах програми «ВідНОВА:UA»

07 Серпня 2024 • 15:07

Кіл-сть переглядів: 79

Молодь з 10 областей України зібралась у селищі Новогуйвинське, щоб долучитися до активного відновлення та облаштування молодіжного простору. Обмін розпочався 05 серпня і триватиме до 09 серпня.

 

Мета програми «ВідНОВА:UA» – сприяння залученню молоді до відновлення України та нормалізації життя у громадах, що постраждали від війни. Учасники обміну не лише здобудуть базові навички будівельних робіт, але й матимуть можливість розвинути соціальні та громадянські компетентності, поспілкуватися з ровесниками з інших областей, і разом працювати над відновленням країни.

 

“Наша громадська організація вже другий рік поспіль організовує обмін «ВідНОВА:UA». Цінність цього проєкту полягає не лише у відновленні молодіжного простору, але і в тому, що учасники дізнаються багато нового про історію та культуру нашої місцевості. Новогуйвинська селищна рада також долучилася до цього процесу, придбавши необхідні меблі для проведення заходів. Проте перед тим, як встановлювати меблі, ми великою командою виконаємо ремонтні роботи та покреативимо”, — зазначила голова ГО НУО «Сучасний формат» Жанна Соловйова.

 

Організатори підготували насичену програму, тож учасники з Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Черкаської, Чернівецької та Чернігівської областей зможуть познайомитися з культурою та історією Житомирщини.

 

“Наша громада – досить велика і налічує понад 24 тисячі мешканців. На її території працює 21 господарське підприємство, ми особливо горді тим, що за результатами першого півріччя наша громада зайняла перше місце в області за рівнем підтримки Збройних сил України. Ми всією громадою дуже раді, що саме на нашій території реалізується такий важливий проєкт, як «ВідНОВА:UA». Ми готові активно працювати і допомагати у всьому, що потрібно для успішної реалізації цього проєкту”, — підкреслив секретар Новогуйвинської громади Олександр Ловинюк.

 

Програма залучення молоді до відновлення України шляхом реалізації молодіжних обмінів «ВідНОВА:UA» впроваджується Міністерством молоді та спорту України, Державною установою «Всеукраїнський молодіжний центр» у партнерстві з громадською організацією «Молодіжний центр Волині» у межах проєктів UNDP в Україні «Підтримка громадянського суспільства та молоді» та «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії та Уряду Японії.

 

 

Версія для друку