Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У прокуратурі обговорили питання посилення протидії злочинності на Житомирщині

29 Березня 2016 • 15:11

Кіл-сть переглядів: 627

Сьогодні, 29 березня, в прокуратурі Житомирської області відбулася координаційна нарада з керівниками правоохоронних органів, на якій обговорили стан протидії злочинності, забезпечення законності та правопорядку в регіоні.

 

У нараді взяли участь та виступили перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, начальник УСБУ в області Володимир Пахнюк, в.о. начальника ГУНП в області Валерій Рудик, керівники фіскальної, прикордонної, пенітенціарної та інших служб в області, а також заступники прокурора області, керівники місцевих прокуратур та підрозділів апарату прокуратури.

 

Відкриваючи координаційну нараду, прокурор області Любомир Війтович зауважив, що забезпечення належної і ефективної протидії злочинності – це невідкладна вимога сьогодення.

  

Прокурор області акцентував увагу й на таких проблемних питаннях, як викриття організованих форм співучасті, які використовують корумповані зв’язки у правоохоронних і судових органах, виявлення каналів незаконного обігу вогнепальної зброї та боєприпасів, недопущення проявів сепаратизму.

 

Перший заступник голови ОДА Геннадій Дмитренко зауважив, що в облдержадміністрації розроблено та затверджено головою ОДА розпорядження від 18.03.2016 року №74 «Про утворення робочої групи з питань протидії торгівлі людьми у сфері працевлаштування за кордоном».

 

Документом передбачається затвердити робочу групу з питань протидії торгівлі людьми у сфері працевлаштування за кордоном та відповідне Положення.

  

Також Геннадій Дмитренко наголосив, що основним завданням робочої групи є сприяння діяльності органів виконавчої влади щодо забезпечення дотримання трудового законодавства, законодавства з питань протидії торгівлі людьми та зовнішньої трудової міграції.

 

Не менш важливим є забезпечення соціального та правового захисту громадян, які постраждали від торгівлі людьми.

 

На координаційній нараді ухвалено низку першочергових заходів, до яких увійшли пропозиції учасників, направлених на досягнення ефективнішого функціонування правоохоронної системи.

 

1

 

1

 

1

Версія для друку