Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У районах області підтримують поранених бійців АТО та допомагають переселенцям

25 Лютого 2015 • 14:36

Кіл-сть переглядів: 622

23 лютого перший заступник голови Володарсько-Волинської райдержадміністрації Олександр Одноворченко та голова Малинської райдержадміністрації Володимир Литвиненко взяли участь у записі програми «Актуально» на обласному телебаченні. Керівники районів розповіли про ситуацію на місцях та пріоритетні напрямки роботи влади.

 

За словами Олександра Одноворченка, завдання першого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації у Володарсько-Волинському районі виконані. До навчальних центрів відправилися навіть офіцери, які брали участь у військових діях в Афганістані.

 

Заступник голови райдержадміністрації повідомив, що в зоні АТО загинуло шестеро земляків-військовослужбовців. Їхнім родинам допомагають як представники влади, так і волонтери. Окрім цього, підтримка надається і десятьом пораненим, які зараз проходять курс лікування. Олександр Одноворченко відзначив та подякував за активну допомогу колективу Іршанського  гірничо-збагачувального комбінату.

 

У районі посилено заходи безпеки, проводиться інформаційно-роз’яснювальна кампанія серед населення. У разі виникнення надзвичайної ситуації люди можуть скористатися 36 протирадіаційними укриттями та підвалами 96 багатоповерхівок.   

 

За оперативними даними, у Володарсько-Волинському районі проживає 187 переселенців. Діти з таких родин влаштовані у школи та садочки, а також забезпечені харчуванням і одягом.

 

Голова Малинської райдержадміністрації Володимир Литвиненко наголосив, що завдання першого етапу четвертої хвилі часткової мобілізації виконані на 82%. Такий показник обумовлений тим, що в районі проживає багато чорнобильців, які за станом здоров’я не можуть бути мобілізованими.

 

На разі в зоні АТО перебуває близько 80 чоловіків з Малинщини. З ними та їх родинами налагоджені та підтримуються контакти.

 

«Допомагали збирати бійців на передову всією громадою району. Так для потреб військових надійшло 400 тис. грн. на рахунок громадської організації «Малинщина». У нас в районі є важкопоранений хлопець-сирота, який зараз лікується у Львові. Нещодавно на благодійному концерті ми  зібрали для нього 21 тис. грн.», – звернув увагу Володимир Литвиненко.

 

У Малинському районі зараз проживає 56 сімей переселенців. Вони  забезпечені усім найнеобхіднішим. Вдалося працевлаштувати 4 внутрішньо переміщених осіб, а особлива увага приділяється дітям, які переїхали із неспокійного регіону. Голова райдержадміністрації наголосив: «Ми намагаємося довести, що діти змінили лише географічне місце проживання і мають право на мирне і повноцінне життя».

 

Прес-служба облдержадміністрації      

 

Версія для друку