Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У районах Житомирщини жителі утворили ланцюги єдності до Дня Соборності. ФОТО

22 Січня 2018 • 16:22

Кіл-сть переглядів: 435

Ланцюгами єдності, покладанням квітів та урочистими заходами відзначили у районах Житомирщини День Соборності.

 

Про це повідомили райдержадміністрації.

 

Так, символічні ланцюги єдності утворили 22 січня жителі Любарського, Коростишівського, Овруцького, Радомишльського, Ємільчинського, Новоград-Волинського районів.

 

Також у Новоград-Волинському районі пройшла традиційна акція «Рушник миру» – відтепер 10-метровий рушник подорожуватиме Корецьким районом (Рівненська область), збираючи на своєму полотні різнокольорові вишиванки.

 

У Малинському районі біля памятника Т.Г.Шевченку учні школи розгорнули прапор України.

 

У Черняхівському районі відбулась презентація книги Геннадія Махоріна «Українська національна революція 1917-1922 рр. та її перебіг на Житомирщині» та демонстрація документального фільму «Злука. День Соборності».

 

Покладання квітів до видатних постатей України, урочисті концерти, виставки у бібліотеках та музеях, тематичні уроки у навчальних закладах пройшли у кожному районі Житомирщини.

 

Нагадаємо, що у Житомирі 22 січня утворили ланцюг єдності, пройшлися ходою із військовим оркестром та спільно виконали Гімн України.

До Дня Соборності України та 100-річчя проголошення Української Народної Республіки в обласному краєзнавчому музеї відкрилася виставка «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921».

Версія для друку