Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У селі Почуйки збудують новий дитсадок

24 Березня 2015 • 16:11

Кіл-сть переглядів: 2 189

 

 

 

У селі Почуйки Попільнянського району голова облдержадміністрації Сергій Машковський оглянув будівництво насіннєвого заводу «Ерідон» та модернізовану ферму.

 

Новий завод, за словами його керівників, є найсучаснішим в Україні. Він має потужність 10 т/год. Його ємність –  6 тисяч тонн одночасного зберігання насіннєвого матеріалу в силосах. Найвищий рівень комп’ютеризації та автоматизації всіх виробничих процесів. Завод випускає високоякісне насіння кукурудзи, сої, ріпаку. На підприємстві постійно працює 80 осіб. Сезонно ще 250.

 

Також на території села розташована тваринна ферма на 1000 голів великої рогатої худоби ( в т.ч.500 корів). Ферму планують ввести в  експлуатацію 1 червня 2015 року. Будівельні роботи на стадії завершення.

 

Голова ОДА оглянув новозбудовані дві машинно-тракторні майстерні, 3 ангари для зберігання сіна, комбікормовий завод, приміщення для утримання великої рогатої худоби та лагуну на 14 тис. кубічних метрів.

 

Також в Почуйках працює  приватне сільскогосподарське підприємство «Україна». Воно  утримує 1120 голів великої рогатої худоби ( в т.ч. 560 корів). Підприємство дбає і про соціальну сферу села. У планах – будівництво дитсадка на 50 місць та амбулаторії на 10 ліжок денного стаціонару, а також ремонтдвадцяти кілометрів дороги Ставище-Почуйки-Ходорків.

 

Керівники господарств Попільнянського району запевняють, що всі забезпечені посівним матеріалом, мінеральними добривами та паливно-мастильними матеріалами. Весняно-польові роботи завершаться у встановлені терміни.

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

 

 

Версія для друку