Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У сільських амбулаторіях області пацієнти через телемедицину отримають доступ до якісних послуг

10 Квітня 2018 • 15:57

Кіл-сть переглядів: 231

Впродовж 2018-2019 рр. на Житомирщині побудують 35 нових амбулаторій, 20 з яких – із житлом для лікарів. Крім нового обладнання та автомобілів, у сільських амбулаторіях буде швидкісний інтернет для впровадження телемедичних послуг.

 

Нещодавно Петро Порошенко доручив забезпечити високоякісний інтернет в кожному селі для того, щоб людина, яка звернулася за допомогою, її отримала через систему телемедицини.

 

«На сьогоднішній день технічні можливості, які існують в світі, дадуть жителям сільської місцевості можливість в найкоротші терміни доступу до якісних медичних послуг через телемедицину», – наголосив Глава держави.

 

За словами Президента, це будуть нові осучаснені амбулаторії, які мають постати до кінця року. «Ніщо не заважає громадам особливо об’єднаним, у яких є ресурс, покращити базовий проект, який розроблений за моїм дорученням в Уряді. Передбачені кошти державного бюджету і ми робимо все для того, щоб запустити цей проект якнайшвидше», – зазначив Петро Порошенко

 

За словами начальника охорони здоров’я ОДА Миколи Суслика, Житомирська область отримала 156 млн грн субвенції на будівницво нових центрів надання первинної медичної допомоги та відновлення амбулаторій у сільській місцевості. Із 35 нових амбулаторій – 20 планують побудувати із житлом для лікарів. Перші 10 із житлом на 1-2 лікаря створять та обладнають вже у 2018 році.

 

Крім нового обладнання та автомобілів, у сільських амбулаторіях буде швидкісний інтернет для впровадження телемедичних послуг, що ініціював Петро Порошенко.

 

Саме тоді лікарі сільських амбулаторій зможуть в режимі on-line отримати консультацію в медичному закладі вищого рівня, передати аналізи та результати досліджень пацієнта.

  

Нагадаємо, що Ігор Гундич під час прес-конференції анонсував будівництво перших 10 амбулаторій нового зразка побудуємо у 2018 році.

Версія для друку