Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У трьох територіальних громадах Житомирщини запрацювали мобільні аптеки

09 Вересня 2024 • 14:44

Кіл-сть переглядів: 107

Нещодавно на Житомирщині почала діяти нова ініціатива — мобільні аптеки від «Укрвак» Міністерства охорони здоров’я України. Завдяки цій програмі мешканці Олевської, Народицької та Словечанської громад, які проживають у 53 віддалених селах області, тепер мають доступ до життєво важливих медикаментів.

 

Ініціатива реалізується в рамках проєкту «Інновації для подолання епідемії ВІЛ», підтриманого агентством США з міжнародного розвитку USAID Ukraine – USAID Україна.

 

Мобільні аптеки забезпечують не лише безрецептурними препаратами, але й рецептурними ліками, зокрема за урядовою програмою «Доступні ліки». Жителі найвіддаленіших куточків Житомирщини можуть отримати необхідні ліки безкоштовно або з частковою доплатою, що стало значним полегшенням для багатьох родин.

 

Кожна спеціальна автівка обладнана необхідною матеріально-технічною базою, що забезпечує належний температурний режим та умови зберігання і транспортування медикаментів, а саме: холодильниками, генераторами, доступом до мережі Інтернет.

 

Наразі мобільні аптеки різних приватних та комунальних аптечних мереж, а також Укрвакцини працюють у десяти областях країни: Житомирській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Одеській, Черкаській, Чернігівській, Київській, Тернопільській та Рівненській областях.

Версія для друку