Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Ємільчинському районі відкрили меморіальну дошку на честь загиблого

27 Січня 2015 • 14:39

Кіл-сть переглядів: 903

21 січня в Ємільчинському районі біля Рихальської загальноосвітньої школи відбулась лінійка на честь вшанування пам’яті колишнього випускника навчального закладу Геннадія Беляка – солдата 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. Військовий загинув 19 травня 2014 року від отриманих поранень внаслідок мінометного обстрілу блокпосту на горі Карачун, що під Слов’янськом.

 

На фасаді рідної школи було відкрито меморіальну дошку, яка відтепер стала символом безсмертної пам’яті про героя. Полотно з пам’ятної дошки було знято під звуки пісні «Пливе кача». Після цього було оголошено хвилину мовчання, під час якої всі присутні не приховували сліз жалю за загиблим солдатом.

 

Ініціатором відкриття меморіальної дошки мужньому земляку виступила Рихальська сільська рада, яку підтримали педагогічний колектив школи та місцеві жителі. Кошти на виготовлення та встановлення меморіалу надав місцевий підприємець Федір Штиль.

 

Згадати подвиг Геннадія Беляка, висловити співчуття і щиру вдячність матері та дружині загиблого цього дня прийшли т.в.о. голови Ємільчинської райдержадміністрації Володимир Ширма, заступник голови Ємільчинської районної ради Олександр Ващук, вчителі та учні, односельчани.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Версія для друку