Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі для учнів ліцею №5 було проведено День цивільного захисту

30 Квітня 2024 • 16:24

Кіл-сть переглядів: 950

У Житомирському ліцеї № 5 відбувся День цивільного захисту під гаслом «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Захід проходив у формі навчальної гри, що допомогло школярам краще засвоїти матеріал.

 

Участь у заході взяли рятувальники, представники газової служби, патрульної поліції, кінологи, а також волонтери Товариства Червоного Хреста України.

 

Школярам надали можливість спробувати себе у ролях рятувальників, поліцейських та навчитися надавати домедичну допомогу. Діти також мали змогу сісти в спецтехніку, приміряти спецодяг вогнеборців та пограти з водяним струменем з пожежного рукава.

 

Окрім того, треновані собаки демонстрували свої навички у затриманні умовних злочинців, пошуку вибухівки та подоланні перешкод.

 

У Мобільному класі з мінної безпеки лекторка-рятувальниця ознайомила учнів з видами боєприпасів та алгоритмом дій при їх виявленні, акцентувавши на потенційно небезпечних територіях.

 

Представники газової служби продемонстрували методи виявлення газових витоків. Найбільший інтерес в учнів викликали вправи з ліквідації умовної пожежі, де діти навчилися гасити вогонь з використанням порошкового вогнегасника.

 

За інформацією Головного управління ДСНС України у Житомирській області

 

Версія для друку