Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі говорили про вплив СОТ та ЄС на український бізнес

21 Жовтня 2015 • 05:53

Кіл-сть переглядів: 793

Вчора, 20 жовтня, в Житомирі відбувся семінар «Всесвітня торговельна система: вплив СОТ та ЄС на український бізнес» за підтримки Уряду Швеції.

 

У заході взяли участь Радник Прем’єр-міністра України Валерій Пятницький, директор департаменту економічного розвитку, торгівлі та міжнародного співробітництва Житомирської ОДА Олексій Шатило, представники Інституту економічних досліджень та політичних консультацій, Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Ліги «Укршкірвзуттяпром», громадських організацій.

 

На семінарі висвітлювалися питання законодавчих аспектів входження українських товаровиробників на ринки Світової організації торгівлі (СОТ) та їх робота на ринках країн Європейського Союзу.

 

«Пройшов рік, як Україна підписала асоціацію з ЄС. На сьогодні наші підприємства шукають нові ринки збуту, відбувається переорієнтація експорту саме на країни Європи», – зазначає Олексій Шатило.

 

Валерій Пятницький розповів учасникам семінару основні положення Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС. Зокрема, Угодою передбачається створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, встановлюються правила щодо лібералізації торгівлі товарами та послугами, визначаються процедури врегулювання торговельних суперечок тощо. В Україні проводиться широка робота на законодавчому рівні щодо ліквідації технічних бар’єрів для доступу на ринок ЄС.

 

Крім того, на заході широко розглянули права, зобов’язання і можливості України в СОТ, механізми захисту інтересів бізнесу, прозорість та передбачуваність торговельної політики та ін.

 

Після доповідей учасники семінару мали можливість отримати відповіді на свої запитання.

Версія для друку