Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі обговорили демографічну ситуацію в області

25 Жовтня 2016 • 20:14

Кіл-сть переглядів: 662

25 жовтня у Житомирській облдержадміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з питань сім’ї, гендерної рівності, демографічного розвитку, запобігання насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми під головуванням заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути.

Члени координаційної ради обговорили демографічну ситуацію в Житомирській області та план проведення обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

Заслухавши інформацію фахівців, координаційна рада зазначила, що в Житомирській області демографічна ситуація характеризується відсутністю позитивної динаміки. Серед її основних ознак: зменшення чисельності населення, тривалості життя, низька народжуваність, надсмертність чоловіків працездатного віку тощо. Зважаючи на це, окреслено коло питань щодо підтримки інституту сім’ї, формування та збереження репродуктивного здоров’я населення та подолання демографічної кризи. Крім того, на засіданні ініційовано розробку обласної програми «Молодь і родина Житомирщини» на 2017-2021 роки.

Начальник управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь зазначила, що у співпраці із Житомирським обласним гендерним ресурсним центром Житомирської обласної ради буде проведено обласний етап Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», метою якого є привернення уваги суспільства до актуальної проблеми подолання насильства в сім’ї як до порушення прав людини і залучення всіх громадян до боротьби з цим явищем. Координаційною радою затверджено план заходів із проведення цієї акції в Житомирській області.

Довідково

За даними Головного управління статистики у Житомирській області, на початок 2016 року кількість постійного населення області становила 1248,3 тис. осіб, у тому числі: 668,7 тис. – жінки, 579,6 тис. – чоловіки. Упродовж січня-серпня 2016 року зареєстровано 8742 народження та 13509 смертей. За цей період до області прибуло 3146 осіб, вибуло – 2042 особи.

 

 

 

 

 

Версія для друку