Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі обговорили стан правоосвітньої роботи та результати проведення тижня права

12 Грудня 2016 • 13:34

Кіл-сть переглядів: 649

Сьогодні, 12 грудня, в Житомирській облдержадміністрації відбулося засідання Житомирської обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради (МКМР) з правової освіти населення, яке провів начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар.

На обговорення було винесено питання стану правоосвітньої роботи, що здійснюється Головним управлінням Національної поліції в Житомирській області та управлінням освіти і науки облдержадміністрації; про підсумки проведення Всеукраїнського тижня права у грудні 2016 року та план роботи Житомирської обласної МКМР з правової освіти населення на 2017 рік.

Начальник відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності Головного управління Національної поліції у Житомирській області Наталія Гончарук поінформувала про основні напрямки правоосвітньої роботи, зокрема проведення спільно із працівниками служб у справах дітей, закладів освіти, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, громадських організацій профілактичних заходів з метою попередження вчинення дітьми кримінальних та адміністративних порушень. Вона також зазначила, що упродовж 11 місяців 2016 року на території регіону спостерігається спад дитячої злочинності на 9 %.

Про проведену роботу у напрямку підвищення рівня правової культури учасників навчально-виховного процесу доповіла заступник начальника управління освіти і науки облдержадміністрації Ольга Липовецька. Вона повідомила, що щороку управлінням разом з Головним територіальним управлінням юстиції у Житомирській області затверджуються спільні плани роботи щодо підвищення рівня правової освіти та попередження правопорушень й злочинності серед учнівської молоді. До навчальних програм підвищення кваліфікації кадрів Житомирського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти включено спеціальні курси та заняття з питань особливості організації правоосвітньої й правовиховної роботи у навчальних закладах.

Учасники засідання також підбили підсумки проведення в області Всеукраїнського тижня права (з 05 до 9 грудня), в рамках якого було здійснено цикл виступів у трудових й педагогічних колективах, проведено низку правоосвітніх та правовиховних заходів для дітей, учнівської й студентської молоді (уроки права, конкурс творів-есе, науково-практичні конференції), також у рамках обласного етапу Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»; проведено роз’яснювальну роботу в установах виконання покарань з питань реалізації і захисту прав людини та інше.

Заслухавши всіх доповідачів, члени Житомирської обласної МКМР з правової освіти населення внесли деякі доповнення та корективи у проекти рішень за результатами засідання та погодили їх.

Наступне засідання МКМР планується провести у лютому 2017 року на базі Корольовської районної ради м. Житомира.

 

 

 

Версія для друку