Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі підвели підсумки у сфері цивільного захисту

04 Лютого 2016 • 10:19

Кіл-сть переглядів: 649

У Житомирі сьогодні, 4 лютого, підводили підсумки роботи у сфері цивільного захисту за 2015 рік та визначали завдання на поточний рік.

 

У нараді взяли участь перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко, представники структурних підрозділів ОДА, районів, управління ДСНС України в області.

 

«Одним з найважливіших завдань є упередження надзвичайних ситуацій. Необхідно організувати свою роботу, запланувати її так, щоб бути завжди готовими, а не чекати на небезпеку і стихійні лиха», – наголосив Геннадій Дмитренко.

 

Відповідно до Плану основних заходів, у минулому році в області проведені 3 спільні штабні тренування щодо дій органів управління і сил цивільного захисту області у разі загрози або виникненні надзвичайних ситуацій (надзвичайних подій) та 2 командно-штабні навчання з органами управління та силами Овруцької та Черняхівської районних ланок територіальної підсистеми ЄДСЦЗ області. У навчально-методичному центрі ЦЗ та БЖД Житомирської області в 2015 році  пройшли навчання 1522 особи, що складає 84 % від плану.

 

На сьогодні в області продовжується робота щодо приведення захисних споруд цивільного захисту у готовність та проведення їх технічної інвентаризації.

 

Не менш важливе питання – це накопичення матеріальних резервів. Станом на 1 січня 2016 місцеві резерви складають 19 % від номенклатур, що на 9 % більше, ніж на 1 січня 2015 року.

 

Завдання на наступний період визначені Планом основних заходів цивільного захисту області на 2016 рік, який затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації від 23.12.2015 № 425.

Версія для друку