Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі представили фотографії, зроблені піаністом Святославом Ріхтером. ФОТО

16 Березня 2017 • 11:36

Кіл-сть переглядів: 495

12 світлин, зроблені особисто видатним піаністом Святославом Ріхтером, представили сьогодні у Житомирській музичній школі №2, яка носить ім’я музиканта.

 

Фотовиставка «Світ очима Святослава Ріхтера» присвячена 102-й річниці з дня народження нашого земляка.

 

«Колекцію світлин передала музичній школі акторка Наталія Журавльова у 2012 році. Сьогодні ми обрали випадкові знімки з різних країн. У майбутньому плануємо зробити «подорож» Ріхтера Японією, де він дав 160 концертів, та Америкою. Загалом колекція налічує більше 50 фотографій і постійно поповнюється. Цінність цих світлин у тому, що вони показують саме погляд Ріхтера на цей світ», – розповіла директор музичної школи Людмила Кочевенко.

 

Довідково:

 

Святослав Ріхтер – видатний піаніст німецького походження, народжений у Житомирі 7 (20) березня 1915 року. Дитинство та юність провів в Одесі, де навчався у свого батька – піаніста і композитора, який здобув освіту у Відні. Святослав Ріхтер працював концертмейстером Одеського оперного театру та місцевої кірхи. У 1934 році, у віці 22 років, Святослав Ріхтер дав свій перший сольний концерт.

 

За видатну майстерність і заслуги в галузі культури Святослав Ріхтер неодноразово удостоювався різних вітчизняних і міжнародних премій та нагород.

Версія для друку