Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі пройде фестиваль

11 Лютого 2015 • 10:58

Кіл-сть переглядів: 645

12 лютого о 13.00 у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги відбудеться VІ Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль «Розстріляна молодість».

 

Фестиваль був заснований 2000 року у Житомирі письменником, членом Національної Спілки журналістів України, полковником СБУ в запасі Анатолієм Шмалюком як пам’ять про відвагу, мужність та героїзм своїх побратимів – воїнів-інтернаціоналістів – живих і тих, чиє ім’я навічно закарбоване  на граніті. Фестиваль проводиться з метою патріотичного виховання молоді на кращих зразках поетичної та пісенної творчості, пов’язаних з «афганською» тематикою.

 

У рамках фестивалю в стінах театру діятимуть виставки декоративно-прикладного, образотворчого мистецтва на тему: “Афганістан: біль і пам”ять, подвиг і трагедія” та “Герої не вмирають”.  

 

За словами голови обласної спілки ветеранів афганської війни Павла Ментова, цьогоріч захід об’єднає виконавців із 16 областей України.

 

На долю воїнів-інтернаціоналістів випало нелегке випробування. Але незважаючи на пережите та біль втрат, вони залишаються справжніми людьми, відданими патріотами своєї Батьківщини, зразком людей, для яких обов’язок – це не просто слово, а норма поведінки, суть життя.

 

Багато хто з цих мужніх людей продовжує брати активну участь у захисті незалежності та цілісності нашої держави, громадському житті, військово-патріотичному вихованні молодого покоління.

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Версія для друку