Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі пройшов фестиваль «Розстріляна молодість». ФОТО

09 Лютого 2017 • 12:40

Кіл-сть переглядів: 1 295

Вже традиційно у Житомирі проходить Всеукраїнський літературно-музичний фестиваль-реквієм вшанування воїнів України «Розстріляна молодість».

 

Сьогодні, 9 лютого, у Житомирському академічному українському музично-драматичному театрі ім. І.Кочерги у рамках фестивалю відбувся не тільки гала-концерт, а й виставка художньої фотографії, образотворчого мистецтва, технічної творчості, виступ зведеного духового оркестру.

 

Цьогоріч фестиваль «Розстріляна молодість» зібрав майже 1 тис. учасників.

 

Привітав учасників фестивалю перший заступник голови облради Сергій Крамаренко та начальник управління освіти й науки облдержадміністрації Вадим Калінін.

 

Начальник управління освіти й науки ОДА під час виступу наголосив на тому, що Житомирщині приємно щороку збирати гостей зі всієї України під час проведення фестивалю.

 

Довідково:

 

Фестиваль був заснований 2000 року у Житомирі письменником, членом Національної Спілки журналістів України, полковником СБУ в запасі Анатолієм Шмалюком в пам’ять про своїх побратимів, з метою патріотичного виховання молоді на кращих зразках поетичної та пісенної творчості, пов’язаних з «афганською» тематикою. У зв’язку з подіями на сході України в останні роки під час фестивалю вшановують і воїнів АТО.

Версія для друку