Указом Президента України від 24 лютого 2022 року №68/2022 створено Житомирську обласну військову адміністрацію

Рекомендації жителям Житомирщини під час воєнного стану – у розділі “Більше. Інші рубрики”

У Житомирі привітали донорів області, які рятують життя людей. ФОТО

14 Червня 2018 • 12:26

Кіл-сть переглядів: 370

У Всесвітній день донора жителі Житомирщини, які добровільно здають кров та рятують життя людей, отримали вітання та відзнаки від керівництва області.

 

Привітали донорів сьогодні, 14 червня, у Житомирському інституті медсестринства заступник голови ОДА Ярослав Лагута та голова облради Володимир Ширма.

 

«Від імені голови ОДА вітаю вас зі святом. Бажаю вам, донорам, багато-багато років життя, міцного здоров’я, завжди бути прикладом для підростаючого покоління. Мені дуже приємно, що в залі стільки молоді. Це свідчить про те, що ми маємо молоде покоління справжніх патріотів та донорів. Адже донор – це не професія, це склад душі та внутрішнє покликання», – привітав присутніх Ярослав Лагута.

 

Ярослав Лагута та Володимир Ширма відзначили донорів Житомирщини грамотами та подяками облдержадміністрації та обласної ради.

 

Цьогоріч гасло Дня донора – «Подумай за інших. Здай кров. Поділись життям». Адже переливання крові є необхідним компонентом медичної допомоги, дає можливість проводити більш складні медичні та хірургічні втручання і різко збільшити очікувану тривалість і якість життя пацієнтів з різними гострими і хронічними станами.

 

На Житомирщині звання «Заслужений донор України» має 3 людини – жителів, які безоплатно здали кров або її компоненти в кiлькостi 100 i більше разових максимально допустимих доз. Звання «Почесний донор України» мають понад 2000 жителів.

 

Довідково: У 2017 році в області було здійснено 10455 донацій крові та її компонентів, у закладах охорони здоров’я проведено 15033  гемотрансфузій компонентів та препаратів крові.

 

Версія для друку